Opstrengning - Rudersdal opstrengning

Go to content

Main menu:

Typer af Opstrengning:

Når det kommer til den rigtige spænding i opstrengningen, så er der flere faktorer, der spiller ind. Helt firkantet siger man, at jo hårdere en opstrengning man har, des mere kontrol med bolden har man. Det omvendte gør sig så gældende, hvis man ønsker en blødere opstrengning, da vil man føle at får mere slagkraft. Det skyldes trampolineffekten, hvor man samtidig kan komme til at føle at man mister noget kontrol. Det gælder altså om at finde den hårfine balance for spændingen i ketcheren, der afgør forholdet mellem kontrol og slagkraft. Strengens egenskaber har også en stor andel i, hvordan det vil føles at slå til bolden. Dette betyder, at man skal huske at inddrage selve strengen i overvejelsen af hvilken spænding, man ønsker i sin ketcher.


Opstrengning     Slagkraft        Kontrol        Holdbarhed       Vibration

      Blød                    Øger            Mindsker             Øger             Mindsker
      Hård                 Mindsker          Øger              Mindsker             Øger

Blød opstrengning (typisk mellem 21-25 kg):

En blød opstrengning vil føles mere elastisk end en hård opstrengning. Den vil derfor alt andet lige være mere komfortabel at spille med, da vibrationen er lille og man føler, at man kan få mere power i slagene – på grund af trampolineffekten. Det er derfor også mindre opslidende at spille med en blød opstrengning. Det gør sig f.eks. også gældende, hvis man spiller med en streng, som i forvejen er meget stiv, så vil det være hensigtsmæssigt at vælge en blød / blødere opstrengning.

Hård opstrengning (typisk mellem 27-30 kg):

En hård opstrengning vil føles mere stiv og man får mere kontrol i slagene, da bolden vil være kortere tid i kontakt med strengene. Man opnår altså en højere præcision i sine slag. Til gengæld vil vibrationen i ketsjeren øges og den vil måske ikke være så behagelig at spille med, hvis man ikke selv har nok kræfter i sin slagarm. Det er altså påkrævet, at man skal være stærk nok til at kunne håndtere en hård opstrengning.

 
 
Back to content | Back to main menu